تعدیل خوشبینیها در بورس
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ شاخص کل بورس روز گذشته با رشد ۳۶ هزار واحدی و ثبت افزایش ۱.۷۱ درصدی به نیمه کانال ۲.۱ میلیون واحد رسید. رشدی که فعلا در چهارمین دوره ریاست جمهوری و از زمان انتخاب مسعود پزشکیان بهعنوان رئیسجمهور، بیشترین عدد برای بازار سرمایه بوده است. شاخص کل هموزن هم که در ۲۶ روز گذشته تنها سه روز منفی بوده، دیروز سطح ۷۰۵ هزار واحدی را پشت سر گذاشت.
به باور کارشناسان سیگنال مثبتی که از مذاکرات هستهای، همزمان با سفر رئیس جمهور به نیویورک به تالار شیشهای مخابره میشود، بر روند معاملات بازار سرمایه اثرگذار بود. از سوی دیگر احتمال تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم خبر مثبتی بوده و در روند مثبت این بازار بیتاثیر نبوده است.
این در شرایطی است که بازار سرمایه معاملات امروز خود را با رشد بیش از ۵ هزار واحدی برای شاخص بورس در حالی آغاز کرد که در نهایت در پی تعدیل خوشبینیها در میان سهامداران، نماگر بازار سرمایه به رشد ۲ هزار واحدی بسنده کرد.
کارشناسان معتقدند شاخص بورس برای ثبات و ماندگاری در کانال ۲ میلیون و ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار واحد، به مولفههایی غیر از برداشتهای سهامداران از گفتاردرمانیها و خبرها نیاز دارد، از جمله این که وعدههای وزیر اقتصاد برای رشد دلار نیما و کاهش نرخ بهره باید در عمل عملیاتی شوند.
از سوی دیگر تا چند هفته دیگر، انتخابات آمریکا بهعنوان یک ابهام بزرگ برای اقتصاد، بازارهای جهانی و کشور ما برگزار خواهد شد که این مولفه نیز میتواند رفتار محتاطانه سهامداران را دستکم تا مشخص شدن نتایج این انتخابات تداوم بخشد.
البته سهامداران و سرمایهگذاران معتقدند ارزندگی قیمت سهام با وجود ریسکهای موجود، میتواند محرک و مانعی برای جلوگیری از نزول شدید قیمتها و شاخص بورس در این بازار باشد. به همین دلیل هم طی چند روز گذشته با وجود ریسکهای سیاسی منطقه، بازار سرمایه به این رخدادها بیتفاوت بوده است.
در مجموع معاملات امروز بازار سرمایه در حالی با رشد ۲ هزار واحدی شاخص بورس و افزایش ۱۰ واحدی شاخص فرابوس و نیز صعود هزار واحدی شاخص کل هموزن مواجه شد که در پایان معاملات، ۱۷ درصد نمادها در بورس با صف خرید و ۸ درصد نمادها با صف فروش به کار خود پایان دادند. همچنین این آمار در فرابورس ۲۰ درصد صف خرید برای نمادها و ۱۷ درصد صف فروش بود.